+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Dodeljeni sertifikati i zahvalnice u okviru projekta „Budi drugačiji!“

U subotu, 07.05.2016. godine, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, dodeljeni su sertifikati, zahvalnice i Povelja zahvalnosti učesnicima, partnerima i saradnicima na projektu „Budi drugačiji! – Unapređenje inovativnog pristupa zapošljivosti i zapošljavanju mladih u Jablaničkom okrugu“, koji su podržali Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, na konkursu „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“.

Događaj su zajednički organizovali EPuS Leskovac, Regionalna privredna komora, Gradska uprava za društvene delatnosti, KZM-Vlasotince, Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac,, TŠ“Rade Metalac“, „Naučno-tehnološki park DCA laboratorije“, UG“Udruženje distrofičara“, SZTR“Start“, DOO „Krepko“ i NSZ-Filijala Leskovac.

Dodelu sertifikata i zahvalnica otvorila je Suzana Dimitrijević, gen. sekretar EPuS-a Leskovac.

DSC_0018 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0021 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0025

Pozdravnu reč prvi je dao Srđan Dimitrijević, projekt menadžer i predsednik EPuS-a Leskovac:

DSC_0027 DSC_0028 DSC_0030

Poštovani preduzetnici,

Dame i gospodo,

Zamislite čoveka koji stoji u kofi i pokušava da se podigne tako što vuče njenu dršku naviše.

A to je, zapravo, ono što dobijemo kada se ušančimo u svojim sektorima; sve jedno da li je reč o javnom, privatnom, ili civilnom.

Alternativa tome je multisektorska saradnja; kada se oslanjamo na sinergiju, gde za rezultat dobijamo to da 2 +2 u zbiru daje 5.

Radimo tako poslednjih nekoliko godina, i to daje rezultate. I to u oblasti omladinskog preduzetništva, koja predstavlja neuralgičnu tačku razvoja ne samo tranzicionih, već i najrazvijenijih svetskih ekonomija.

Najveći izazov u tome je osigurati učinkovitu komunikaciju između tri zainteresovane strane, uzimajući u obzir njihove različite prioritete, okruženja i načine razmišljanja.

Na taj izazov odgovorili smo zajednički. Popunjavajući prazninu koju ostavlja za sobom činjenica da tamo gde svi misle isto, onda tu neko uopšte ne razmišlja.

Svakako, zajednički okvir je naš stav da „ako hoćeš da pomogneš mladom čoveku,  ti mu daj krila da poleti, podseti ga na prošlost, da bi imao gde da se vrati, i daj mu razloge da ostane”.

Dajemo im krila tako što im pomažemo da unaprede preduzetnički način razmišljanja. Podsećamo ih na prošlost, ukazujući na dostignuća Srpskog Mančestera. Dajemo im razloge da ostanu, ukazujući im da se nigde ne mogu osećati slobodnije, nego u krugu sebi bliskih ljudi.

Na toj osnovi, uspostavili smo funkcionisanje jednog modela neformalne preduzetničke podrške nezaposlenim mladim ljudima. U središtu toga nalazi se program preduzetničke obuke i stručne prakse koji smo nazvali „Zakorači ka svom biznisu, izgradi svoju karijeru!“, i mentorski program „Podeli svoje znanje sa mladima!“

Ništa od toga ne bi bilo, da među nama nismo imali:

  • jednog Gorana Jovića, koji je našem partnerstvu dao krila, ali i resurse za održivost,
  • jednu Suzane Stanković-Ilić, koja nam je pružila toliko potrebnu stabilnost i pouzdanost,
  • jednog Dejana Stankovića, koji nam je obezbedio sjajnu logistiku,
  • jednog Ivana Mihailovića, koji nam je omogućio dragocenu interaktivnost i kontinuitet sa dolazećim generacijama,
  • jednog Slavoljuba Stanojevića, koji nam je pružio komplementarno iskustvo i jedinstveno nadahnuće,
  • jednog Iviicu Savića, koji je uvek bio tu kada je bilo najteže i nikad bez samosvesti da je moglo i bolje,
  • jednu Ivanu Micić, koja je društvno odgovorno ponašanje svoje banke pretočila u ličnu posvećenost koja postavlja standarde;
  • jednu Ivanu Stanković, koja nam je donela novi uvid u kapacitete kojima raspolažemo i ulila novu snagu da ih razvijamo.

Ništa od toga ne bi bilo, da među nama nismo imali:

  • samosvojne preduzetnike, koji svoju poslovnu održivost grade na saradnji sa mladima;
  • 20 posvećenih mentora, koji su svoja profesionalna znanja i životno iskustvo podelili sa onim kojima je to najpotrebnije; i

sjajne, preduzetnički orijentisane mlade ljude, koji nas uvek i iznova inspirišu da pružimo ono što je najbolje u svakome od nas.

DSC_0032

Ispred Regionalne privredne komore Leskovac okupljenima se obratio mr Goran Jović, predsednik.

DSC_0033 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0036

Ispred Gradske uprave za društvene delatnosti grada Leskovca, prisutne je pozdravila Suzana Stanković Ilić, načelnica.

DSC_0038 DSC_0039

Pozdravnu reč dao je i dr Ivica Savić, direktor Naučno – tehnološkog parka.

DSC_0040 DSC_0041 DSC_0042

Nakon uvodnih izlaganja, predsednik EPuS-a Leskovac, Srđan Dimitrijević, dodelio je Sertifikate o završenoj stručnoj praksi, preduzetničkoj obuci i mentorskoj obuci učesnicima projekta, a zatim i Zahvalnice partnerima i saradnicima na projektu.

DSC_0051 DSC_0060 DSC_0062 DSC_0066 DSC_0072 DSC_0083 DSC_0102 DSC_0107 DSC_0109 DSC_0114 DSC_0119 DSC_0121 DSC_0130 DSC_0133

SVE FOTOGRAFIJE SA DODELE MOŽETE VIDETI NA FACEBOOK STRANICI EPuS-a LESKOVAC – KLIKNITE OVDE!!!

Regionalnoj privrednoj komori Leskovac dodeljena je posebna Povelja zahvalnosti:

DSC_0142 DSC_0143 DSC_0144 DSC_0145

Nakon dodele sertifikata i zahvalnica, ispred mladih uključenih u realizaciju projekta okupljenima se obratila Marija Mitić, koja je u prethodnom periodu završila Preduzetničku obuku i Stručnu praksu:

DSC_0147 DSC_0150

Ispred preduzetnika koji su uzeli učešće u realizaciji projekta, prisutnima se obratio Velibor Stojanović, vlasnik SZR „Start“ iz Leskovca.

DSC_0152 DSC_0153

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i