+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Dodeljeni Sertifikati i Zahvalnice učesnicima projekta „Evo prilike!“

U petak, 15.01.2016. godine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, dodeljeni su Sertifikati o završenoj preduzetničkoj obuci i Sertifikati o završenoj mentorskoj obuci učesnicima projekta „Evo prilike!“, koji realizuje Evropski pokret u Srbiji – Leskovac a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Uvodnu reč na svečanoj dodeli dao je Srdjan Dimitrijević, predsednik EPuS-a Leskovac:

DSC_0023DSC_0022

Dragi prijatelji,

Realizovati jedan edukativni projekat bez promocije njegovih polaznika, to je kao da namigujete devojci u mraku. Vi znate šta radite, ali ne znaju drugi.

Zato danas želimo da ceo svet zna koliko su Leskovcu i Južnoj Srbiji važni njihovi mladi preduzetnici, i koliko smo spremni da se kao organizovana multisektorska snaga nadmećemo za svakoga od njih, sa bilo kime u svetu.

Mi savršeno dobro znamo, a tome nas uči i naša preduzetnička tradicija, šta dolazi sa svakim mladim čovekom koji odluči da svoj preduzetnički potencijal aktivira ovde. To je suštinski iskorak ka poboljšanju životnih izgleda svih nas koji živimo na ovom prostoru. Ali i svih drugih korisnika tržišne ekonomije, pa i onih sa kojima se nadmećemo za taj potencijal.

Razlog zašto je to tako, najjednostavniji je mogući: Čovek postiže najbolje poslovne i radne rezultate u ambijentu u kome može najslobodnije da se ponaša, najslobodnije da razmišlja, najslobodnije da komunicira, najslobodnije da se kreće. A to je po prirodi stvari tamo gde se nalazi njegov dom, njegov mentalitet, njegov jezik, njemu bliski ljudi.

Svakako, taj dom ne čini samo porodica, mada je njena uloga od suštinskog značaja.. Kada su mladi preduzetnici u pitanju, taj dom čini i naša preduzetnička zajednica, koju danas predstavlja gospodin Jović, predsednik Regionalne privredne komore. Taj dom čini i naša politička zajednica, koju danas predstavljaju gospođa Suzana Stanković-Ilić Načelnica gradske uprave za društvene delatnosti i gospodin Dejan Stanković, Direktor NSZ-Filijala Leskovac. Taj dom čini i naša akademska zajednica, koju danas predstavlja gospodin Lazić, prodekan za nastavu Tehnološkog fakulteta, gospodin Mihajlović, pomoćnik direktor VPSLE i gospodin Stanojević, direktor Tehničke škole „Rade Metalac“. Taj dom čini i naša mentorska  zajednica, koju danas predstavlja dvadesetoro sjajnih ljudi, koji žele da svoje znanje i i iskustvo podele sa mladim preduzetnicima. Taj dom čini i naša zajednica građana, koju danas predstavljaju gospođa Trajković, Predsednica OCD „Žene za mir“ i gospođa Stojanović, Predsednica organizacije „Udruženje distrofičara“.

Kada ovako sagledamo stvari, ja sam siguran da ne postoji mesto pod suncem, koje mladim preduzetnicima ovoga kraja može da pruži snažniji osećaj slobode u procesu realizacije njihovih preduzetničkih ideja.

U tom procesu mi nikada i nikome nećemo popovati o tome kako da primeni preduzetnički duh kojim raspolaže. Ali ćemo učiniti sve, da svako od naših polaznika razvije takav način razmišljanja, koji ga čini dostojnim rivalom bilo kome u njegovojj branši.

Ishodi primene tog i takvog pristupa mogu se iskazati u nekoliko reči: 11 pokrenutih biznisa, 15 zaključenih ugovora o stalnom radnom odnosu i još toliko o privremenom. Da ne bude zabune, ovo su podaci za prethodnu godinu, koje smo dobili od naših kolega iz NSZ.

Uveren sam da ćemo sa ovom grupom mladih preduzetnika, koju danas promovišemo, ove godine to i nadmašiti.

Tako prolaze oni koji svoje aktivnosti zasnivaju na krilatici: Ko se uči na tuđim greškama, štedi vlastitu školarinu.

DSC_0037

O projektu je u nastavku govorio Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga:

DSC_0029 DSC_0032

Ispred Gradske uprave za društvene delatnosti Grada Leskovca, prisutnima se obratio Bratislav Nešić.

DSC_0039DSC_0040

Pre dodele Sertifikata i Zahvalnica, o toku realizacije projekta „Evo prilike!“ i postignutim rezultatima projekata „Evo prilike!“ i „Svi za mlade, mladi za sve“, govorio je Milan Kitanović, predsednik Omladinskog foruma EPuS Leskovac.

DSC_0041 DSC_0042

Pre dodele, u svom prepoznatljivom stilu, gospodja Mila Stanković se okupljenima obratila jednom svojom recitaciom.

DSC_0045

Medijator skupa bila je Suzana Dimitrijević, Generalni sekretar EPuS-a Leskovac.

DSC_0019 DSC_0020DSC_0016

Sertifikate i Zahvalnice pristutnim učesnicima, partnerima i saradnicima dodelio je Srdjan Dimitrijević, predsednik EPuS-a Leskovac:

DSC_0057 DSC_0067 DSC_0075 DSC_0079 DSC_0081 DSC_0083 DSC_0086 DSC_0090 DSC_0093 DSC_0098 DSC_0100 DSC_0107 DSC_0111 DSC_0112

SVE FOTOGRAFIJE SA DODELE SERTIFIKATA I ZAHVALNICA MOŽETE VIDETI NA FB STRANICI EPuS-a LESKOVAC <>

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i