+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

EPUS LESKOVAC I AKTIVATOR NA SRPSKOM DANU KLASTERA U NIŠU

BRA_3801

Na Srpskom danu klastera u Nišu, 11.05.2017. godine, u organizaciji Danske ambasade u Beogradu i srpske Kuće klastera, obeležen je veliki jubilej – 100 godina diplomatskih odnosa Danske i Srbije. Događaj je okupio više od 150 učesnika iz klasterskih organizacija, partnerskih institucija, studenata i mladih. Gosti iz Danske bili su NJ.E. gospodin Morten Skovgard Hansen i predsednik Skupštine LEDIB Kuće klastera, gospodin Karsten Lund.

BRA_4069

Zanimljiva diskusija pokrenuta je na okruglom stolu, gde su razmatrani pravci razvoja MSP na jugu Srbije, kao i mogućnosti nacionalne i međunarodne podrške za razvoj MSP kroz koncept klastera. Zapaženo izlaganje imao je predsednik EPuS-a Leskovac, Srđan Dimitrijević, koji je uvaženim gostima iz Danske i učesnicima okruglog stola predstavio inovativni Model podrške preduzetničkom zapošljavanju mladih – klaster Aktivator.  Jedan od najvažnijih zaključaka okruglog stola bio je da Leskovac ima kapacitete za otvaranje nacionalnog trening centra za omladinsko preduzetništvo i klastere, tako da će to biti i podržano.

BRA_3888

Usledila je poseta kompaniji Yumis, a zatim je NJ.E. gospodin Morten Skovgard Hansen održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu pod nazivom ’’Zelena država – danski pristup’’. Ovo predavanje pobudilo je interesovanje studenata i razvilo živu diskusiju između njih i danskog ambasadora.

BRA_3948

Najjači utisak sa ovog događaja je saznanje da na danske prijatelje možemo uvek da računamo, posebno na njihovu spremnost da pružaju podršku našim idejama i inovacijama koje podstiču razvoj.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i