+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

EPuS Leskovac na konferenciji DIJALOG ZA MLADE

Konferencija „Dijalog za mlade“ održana  je 18. novembra 2019. godine u hotelu Zira u Beogradu, a povodom završetka prve faze projekta ‘“Znanjem do posla’’, koji realizuju NIRAS-IP Consult i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, u saradnji sa projektom ‘’Podsticanje zapošljavanja mladih’’ (GIZ).

Konferencija je otpočela obilaskom mini sajma dobrih praksi na kom su se predstavile partnerske organizacije sa lokalnog nivoa, a gde su učesnici  konferencije imali priliku da se upoznaju sa glavnim rezultatima i uspešnim primerima i pristupima projekata „Znanjem do posla“ i „Podsticanje zapošljavanja mladih“. Zapaženo učešće na ovom sajmu dobrih praksi imali su predstavnici EpuS-a Leskovac, gde su pokazali postignuća svog inovativnog modela preduzetničkog zapošljavanja mladih „Aktivator“.

U ovom dijalogu učestvovali su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) i NIRAS-IP Consult-a u okviru projekta „Znanjem do posla“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Na konferenciji su održane i panel diskusije sa poslodavcima, mladima i predstavnicima lokalnih samouprava, koji su podelili svoje uspehe i izazove u povećanju zapošljivosti, zapošljavanju i osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama.

 

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i