+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

EPuS Leskovac na sastanku Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20

U četvrtak, 1.12.2016. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Ekonomski institut Nacionalnog konventa o EU organizovao je sastanak Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20 na temu –  Analiza aktivnosti u oblasti politike preduzetništva sa posebnim fokusom na preduzetništvo mladih.

Radna grupa za poglavlje 20 okuplja preko pedeset članova i čine je predstavnici privrednih komora, udruženja preduzetnika, poslodavaca, klastera, akademskih institucija, nevladinih organizacija i drugi predstavnici civilnog društva. Radnom grupom koordinira Sanja Filipović ispred Ekonomskog instituta.

Cilj Radne grupe je da približi proces pridruživanja EU svim zainteresovanim stranama i da sabere mišljenja, formuliše preporuke i pruži ekspertizu državnim organima i telima uključenim u proces pregovara. Apropo toga, sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, prof. dr Aleksandar Gračanac, koordinator za mala i srednja preduzeća Privredne komore Srbije, predsednik sindikata nezaposlenih Zoran Melev, predsednik srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća Velimir Vukadin i dr.

Cilj sastanka radne grupe je analiza aktivnosti u oblasti unapređenja, sa posebnim fokusom na preduzetništvo za mlade i u tom smislu su predstavljeni i rezultati istraživanja sa konkretnim predlozima kako unaprediti preduzetništvo za mlade. Akcenat je stavljen na tri najperspektivnije delatnosti, sa predlogom  pojednostavljenja poslovanja za mlade preduzetnike.

Predstavnica EPuS-a Leskovac, Milica Ristić, master ekonomista računovodstva, revizije i finansijskog upravljanja i doktorand Ekonomskog fakulteta u Nišu, aktivno i zapaženo je učestvovala u diskusiji, posebno kada su bile u pitanju teme vezane za nemogućnost elektronskog PayPal plaćanja u Srbiji, poreski tretman mladih preduzetnika, Zakon o mikroprivredi, itd. Na predlog poslodavaca da mladi treba da imaju mentore i budu angažovani u privredi kako bi se upoznali bolje sa poslovanjem malih i srednjih preduzeća, Milica je objasnila da EPuS Leskovac već duže vreme ima rezultate po osnovu te ideje, koja već odavno figurira u  politici organizacije u okviru projekata „Ekvilibrijum“, „Svi za mlade, mladi za sve“, „Evo prilike“ i „Budi drugačiji“.

15327682_10209651129930066_1621876652_n

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i