+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

EPUS POZDRAVLJA OTPOČINJANJE PREGOVORA O PRISTUPANJU

EPUS POZDRAVLJA OTPOČINJANJE PREGOVORA O PRISTUPANJU 

Beograd, 28. juna 2013.

Evropski pokret u Srbiji (EPuS) pozdravlja današnju odluku Evropskog saveta o početku pregovora o pristupanju između Srbije i EU sa predviđenom međuvladinom konferencijom najkasnije u januaru 2014. godine. Imajući u vidu izraženu posvećenost evropskom putu i napore koje je, u prethodnom periodu, Srbija uložila u rešavanje nasleđenih regionalnih problema, dinamičniji nastavak procesa pristupanja EU je zaslužen.

Istovremeno, EPuS smatra da je početak pripreme pregovaračkog okvira od strane Evropske komisije i početak analize do sada sprovedenih reformi i usklađenosti sa evropskim zakonodavstvom u poglavljima koja su najvažnija za izgradnju institucija i vladavinu prava (23 i 24) od najveće važnosti za početak sistemskih reformi u Srbiji.

Pomenute reforme u velikoj meri zavise od redovne i dinamične interakcije sa institucijama Evropske unije, ali i od spremnosti i sposobnosti države da efikasno i efektno sprovede mere i odluke koje će omogućiti izgradnju modernog i konkurentnog okruženja.

EPuS podseća da je ovaj proces dugotrajan i da zahteva kako posvećenost najodgovornijih, tako i pravovremeno i kvalitetno informisanje i uključivanje građana Srbije.

Evropski pokret u Srbiji

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i