+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

KLIMATSKE PROMENE!!! ŠTA JA IMAM S TIM!?

Pred tobom se nalazi anketa  https://forms.gle/3BL2dqtHgmQYJkrE9 o klimatskim promenama koju smo sročili u želji da prepoznaš sebe u stvari koja se predstavlja kao „čovećanstvo“.

Zato što vidiš pred sobom mračne izveštaje o budućnosti planete zasnovane na 14000 studija i autoritetu Ujedinjenih nacija – a ne i sebe!

Zato što vidiš pred sobom Gretu Thunberg, tinejdžerku iz Švedske, ekološku aktivistkinju čiji je „Školski štrajk za klimu“ zatalasao planetu – a ne i sebe, svoju sestru, svoju drugaricu, koleginicu, prijateljicu…….!

Zato što kupuješ „klimu“ i daješ platu na struju, da bi se odbranio od toplote – a ne vidiš kako bi mogao da se izboriš sa tim!

Zato što skupljaš polomljeno drveće i crepove u dvorištu koje ne može da pobegne od vetra – a ne vidiš način da pomogneš sebi!

Zato što živiš u strahu od trenutka kada će se i tvoja kuća naći među poplavljenim, urušenim, „stanbeno nepodobnim“ lokacijama na planeti – a ne vidiš način kako da to prevaziđeš!

Zato što slušaš vapaje rođaka sa sela kome je suša odnela letinu, i sa njom životnu ušteđevinu – a ne znaš šta da mu kažeš!

Zato što ……………..!

Pozivajući te da odvojiš nekoliko minuta i da – popunjavajući ovu Anketu https://forms.gle/3BL2dqtHgmQYJkrE9 – staneš „licem u lice“ sa klimatskim promenama, prilažemo standardnu i  inoviranu verziju MOLITVE ZA MUDROST jednog od onih koji su nam pokazali put kako to možemo da učinimo:

MOLITVA ZA MUDROST

STANDARDNA VERZIJA :

Bože, daj mi snage da promenim ono što se može promeniti.

Bože, daj mi snage da prihvatim ono što se ne može promeniti.

Bože, daj mi mudrosti da razlikujem to dvoje.

“GLASSEROVA” (INOVIRANA) VERZIJA :

Bože daj mi snage da prihvatim osobu koju ne mogu promeniti.

Bože daj mi snage da promenim osobu koju mogu promeniti.

I daj mi mudrosti da shvatim da sam ta osoba JA.

 

https://forms.gle/3BL2dqtHgmQYJkrE9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i