+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

MULTISEKTORSKA ZAJEDNICA PRAKSE ZA MLADE – AKTIVATOR

          

EPuS – Leskovac, sa brojnim partnerima iz privatnog, javnog i civilnog sektora, već godinama razvija model preduzetničke podrške mladima „Aktivator“, kroz organizovanje preduzetničke obuke, stručne prakse i mentorske podrške.  Kao nastavak tim nastojanjima, otpočela je realizacija projekta „Multisektorska zajednica prakse za mlade – Aktivator“, koji EPuS – Leskovac sprovodi zajedno sa 12 partnera, a to su: PKS – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, lokalne samouprave Vlasotinca, Lebana, Bojnika, Medveđe i Crne Trave, Tehničke škole iz ovih gradova i OCD „La Luna – Centar za razvoj i podršku“.

Tokom realizacije projekta, akreditovaće se programi podrške mladima „Zakorači ka svom biznisu, izgradi svoju karijeru“, „Podeli svoje znanje sa mladima“ i „Program iskustvenog učenja“ i formirati timovi iz redova profesora Tehničkih škola koji će ih sprovoditi u svojim lokalnim zajednicama. Na ovaj način stvoriće se jezgro trajne podrške zapošljavanju i preduzetništvu mladih u ovom delu Srbije. Lokalne samouprave Vlasotinca, Lebana, Bojnika, Medveđe i Crne Trave učestvuju u sufinansiranju realizacije ovih programa.

Ovaj projekat deo je nacionalnog osmogodišnjeg partnerskog projekta vlada Srbije i Švajcarske „Znanjem do posla“, koji za cilj ima povećanje zapošljivosti mladih u Srbiji,  finansijski ga podržava SDC, a implementiraju NIRAS-IP i SIPRU.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i