+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Održana 3. radionica preduzetničke obuke, CSU, 24.11.2015.

U okviru projekta „Evo prilike!“ koji realizuje EPuS Leskovac sa partnerima a finasijski podržava Ministarstvo omladine i sporta, u utorak, 24.11.2015. godine, održana je 3. radionica preduzetničke obuke „Kako da izaberem pravi trenutak za pokretanje sopstvenog biznisa“.

Radioničari 3. radionice bili su Suzana Dimitrijević (EPuS Leskovac) i Ilija Zdravković (NSZ Filijala Leskovac), a gosti radionice Marko Nikolić (RAPID AUTO GLASS SERVIS Leskovac) i Ivan Milenković (Frizerski salon NEW LOOK BY IVAN Leskovac).

Radionicu je otvorila Suzana Dimitrijević, koja je pričala o sagledavanju objektivnih i subjektivnih faktora koji utiču na pokretanje sopstvenog biznisa.

01

Druga aktivnost radionice bila je prezentacija „Vremenski okvir odlučivanja za pokretanje sopstvenog biznisa; Upravljanje rizicima; Faktori uspeha; Faktori okruženja; Analiza poslovnog okruženja preduzetnika“, koju je predstavio Ilija Zdravković.

02 03 Mobilni slike 08

Nakon prezentacije, učesnici radionice su radili vežbu. Prvo je predstavljen prilog „Strateški koraci u pokretanju novog preduzetničkog poduhvata“, a zatim su podeljeni u 5 grupa. Svaka grupa dobila je prilog sa opisom par strateških koraka i imala je zadatak da predstavi svoje korake na flip čartu sa svim najvažnijim pojedinostima.

04 05 06 07 08 09

Nakon pauze, zadatak predstavnika svake grupe bio je da svim okupljenima predstavi svoj zajednički rad:

12 14 17 20 23

Na kraju, gosti radionice, Marko Nikolić, vlasnik „Rapid Auto Glass Servisa“ i Ivan Milenković, vlasnik frizerskog salona „New Look by Ivan“, koji su u prethodnom projektu „Svi za mlade, mladi za sve“ (2014.) a koji je realizovao EPuS Leskovac sa partnerima uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uspešno završili preduzetničku obuku i nakon dobijanja sertifikata konkurisali i dobili sredstva NSZ-a.

Oni su iskoristili dobijena sredstva za pokretanje sopstvenih poslova, a mladim okupljenim učesnicima radionice su govorili o značaju učešća u prošlogodišnjim radionicama i o načinu na koji su stečena znanja iskoristili za dobijanje bespovratnih sredstava.

26 Mobilni slike 25 Mobilni slike 26

Nakon uvodnih izlaganja gostiju, oni su do kraja radionice odgovarali na pitanja učesnika.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i