+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Održana I radionica Preduzetničke obuke, CSU, 17.11.2015.

U okviru projekta „Evo prilike!“ koji realizuje EPuS Leskovac sa partnerima a finasijski podržava Ministarstvo omladine i sporta, u utorak, 17.11.2015. godine, održana je 1. radionica preduzetničke obuke „Kako prepoznati preduzetnika u sebi“, a u okviru ciklusa od 10 radionica – „Zakorači ka svom biznisu“.

Radioničarke 1. radionice bile su Suzana Dimitrijević (dipl. prof.filozofije – EPuS Leskovac) i Suzana Stanković-Ilić (psiholog – Gradska uprava za društvene delatnosti).

Polaznicima se prvo obratio Srđan Dimitrijević, projekt menadžer, koji je pozdravio sve prisutne i govorio o suštini i zamisli projekta „Evo prilike!“ i značaju aktivacije mladih u preduzetništvu.

01

Polanicima su se zatim predstavile radioničarke i sami polaznici, a rad je počeo sa vežbom: „Osobine preduzenika“, na kojoj su polaznici – podeljeni u 5 grupa, imali zadatak da izaberu 3, po njihovom mišljenju, uspešnih preduzetnika i da za svakog napišu njegove osobine, a zatim i predstave ostalima iste.

05 06 14 21 22 23 26 27 29 30 34 38

Suzana Stanković-Ilić je u nastavku radionice predstavila prezentaciju „Osobine uspešnog preduzetnika“.

39 41 42 45

Nakon pauze, drugi deo radionice započeo je vežbom „Stepenice preduzetničkih potencijala“. Cilj vežbe bio je ređanje 14 zadatih osobina preduzetnika od najmanje do najbitnije. Nakon završetka vežbe, usledilo je predstavljanje rada učesnika i diskusija.

47 48 49 52 53

Nakon druge vežbe, reč je dobio gost radionice – Dr Ivica Savić, osnivač, vlasnik i direktor prvog naučno-tehnološkog parka u centralnoj Srbiji. On se svojim polučasovnim inspirativnim govorom trudio da realno i iz ugla preduzetnika približi učesnicima radionice probleme, mogućnosti i šanse sa kojima oni mogu da se susretnu tokom rada i tokom izgrađivanja sopstvene preduzetničke karijere.

55 58 62 66

Nakon obraćanja, okupljeni su postavljali gostu pitanja, kao što su: – Da li mladi imaju veće šanse u inostranstvu?; – Kakvi su vaši počeci i kako ste uspeli da opstanete?; – Kakvo je vaše mišljenje o podizanju kredita radi pokretanja posla?; – Kako opstati i uspeti a ostati apolitičan? i dr. na koje je dr Ivica Savić odgovarao.

Sledeća radionica zakazana je za četvrtak, 19.11.2015. sa početkom od 17,00h.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i