+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Održana II radionica za učesnike prakse, RPKLE, 26.04.2016.

U utorak, 26.04.2016. godine u Plavoj sali Regionalne privredne komore Leskovac, održana je II radionica za učesnike radne prakse a u okviru realizacije projekta „Budi drugačiji! – Unapređenje inovativnog pristupa zapošljivosti i zapošljavanju mladih u Jablaničkom okrugu“, koji su podržali Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, na konkursu „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“.

U okviru projekta „Budi drugačiji“, u 11 privrednih subjekata iz 5 opština Jablaničkog okruga angažovano je 15 mladih. Osim 33-dnevne prakse, oni će odslušati i 3 radionice u okviru „Izgradi svoju karijeru“ od kojih je druga: AKTIVNO TRAŽENJE POSLA – OBEZBEĐENJE TRŽIŠTA ZA PLASMAN SOPSTVENE RADNE USLUGE!  

Radionicu je držala Dragana Anđelković (Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Leskovac). Na početku radionice, učesnici su uradili test „Primanje informacija u pisanoj formi“, a zatim je radioničarka govorila o istraživanjima i informativnim intervjuima, o izvorima informacija o kompanijama, strukturi CV-a i motivacionog pisma i sličnom.

IMG_0001 IMG_0002 IMG_0003

U drugom delu radionice, nakon popunjavanja upitnika „Procenite svoje ponašanje“, radioničarka Dragana Andjelković je govorila o intervjuu za posao sa poslodavcem, načinu ponošanja kandidata, stilu oblačenja, podacima sa kojima je potrebno da kandidat raspolaže i drugo.

IMG_0004 IMG_0005 IMG_0007 IMG_0008

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i