+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Održana Panel diskusija „Budućnost sada! – Mladi i reforme“, CSU, 24.12.2014.

U sklopu projekta „Svi za mlade, mladi za sve!“ koji – uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta RS – EPuS Leskovac realizuje u partnerstvu sa NSZ – Filijala Leskovac i Kancelarijama za mlade u Leskovcu, Bojniku i Lebanu, dana 24.12.2014. godine u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, sa početkom od 12h, održana je Panel diskusija na temu „Budućnost sada! – Mladi i reforme“.

Cilj ovog okupljanja bio je da se doprinese izgradnji podržavajućeg okruženja za tržišno aktiviranje poslovnog potencijala nezaposlenih mladih ljudi u Jablaničkom okrugu, a svrha dijaloga je izgradnja regionalnog klastera za razvoj omladinskog tržišta rada, čime bi se mladima u južnoj Srbiji obezbedila efikasna podrška u njihovom prelasku iz sveta obrazovanja u svet rada.

Učesnicima Panela obratili su se Suzana Stanković-Ilić, načelnica opštinske uprave za društvene delatnosti grada Leskovca, Srđan Dimitrijević, predsednik EPuS Leskovac, a dijalog sa mladima i poslodavcima iz privatnog i civilnog sektora vodili su: mr Goran Jović, Predsednik Regionalne privredne komore Leskovac, Dejan Stanković, Direktor NSZ – Filijala Leskovac, Milivoje Jovanović, menadžer programa u „Eneca“ – Niš i dr Ivica Savić, vlasnik i direktor Naučno-tehnološkog parka – Leskovac. Moderator je bila Suzana Dimitrijević, generalni sekretar EPuS – Leskovac.

Nakon izlaganja panelista, vođena je diskusija u kojoj je učešće uzelo 10-tak mladih nezaposlenih koji su postavljali pitanja, davali sugestije i iznosili svoje stavove i pregloge. Zbog velikog broja pitanja diskusija je produžena 35 minuta od planiranog vremena, tako da je završena u 15.05 časova.

Pored 60-tak mladih nezaposlenih iz Leskovca, Bojnika, Lebana, Vlasotinca i Grdelice, panel diskusiji prisustvovali su i Suzana Stanković-Ilić, načelnica društvenih delatnosti Leskovac, 3 predstavnika kabineta gradonačelnika Leskovca, predstavnici Kancelarija za mlade Leskovac, Bojnik i Lebane, radioničari iz Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Leskovac, 15-tak poslodavaca kod kojih su mladi nezaposleni upućeni na stručnu praksu i novinari lokalnih medija (TV Leskovac, TV 4S – Bojnik, TV Klisura, TV K-1, TV Studio MT, Radio Leskovac, Radio „016“).

Uvodno izlaganje - Srđan Dimitrijević, EPuS Leskovac
Uvodno izlaganje – Srđan Dimitrijević, EPuS Leskovac

IMG_4242

FormatFactoryIMG_0597

FormatFactoryIMG_0604
Panelisti

FormatFactoryIMG_0600 FormatFactoryIMG_0606 FormatFactoryIMG_0607 FormatFactoryIMG_0608

Dr Ivica Savić, Naučno-tehnološki park Leskovac
Dr Ivica Savić, Naučno-tehnološki park Leskovac

Izjave okupljenim novinarima dali su Suzana Stanković-Ilić, Dejan Stanković, Suzana Dimitrijević i Miloš Aranđelović.

Suzana Stanković-Ilić, načelnica Opštinske uprave za društvene delatnosti grada Leskovca
Suzana Stanković-Ilić, načelnica Opštinske uprave za društvene delatnosti grada Leskovca
Dejan Stanković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Leskovac
Dejan Stanković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Leskovac
Suzana Dimitrijević, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji - Leskovac
Suzana Dimitrijević, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji – Leskovac
Miloš Aranđelović, Kancelarija za mlade Bojnik
Miloš Aranđelović, Kancelarija za mlade Bojnik
Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i