+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Održano III predavanje za učesnike stručne prakse

U okviru projekta „Evo prilike!“ koji realizuje EPuS Leskovac sa partnerima, a finansijski podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u subotu, 12.12.2015. godine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, održano je III predavanje za praktikante pod nazivom: “ KARIJERA – IZGRADNJA PROFESIONALNOG IDENTITETA U SKLADU SA LIČNIM OSOBINAMA I POTREBAMA TRŽIŠTA RADA!„.

Ciklus stručne prakse „Izgradi svoju karijeru“ realizuje se u dve faze, i to kroz:

a) Tri dvočasovna predavanja o osnovnim pitanjima uspešnog konkurisanja na tržištu rada; i

b) Radnu praksu uz mentorsku podršku poslodavca, odnosno odgovarajućeg stručnog lica, na poslovima na kojima poslodavac procenjuje da će mu odmah, ili u neposrednoj budućnosti, uporedo sa proširenjem posla biti potrebni novi izvršioci. Ovaj segment osposobljavanja, koji je takođe na dobrovoljnoj osnovi, sastoji se od 198-časovne radne prakse (33 radna dana sa po 6 sati radne prakse dnevno) namenjenih licima koja su evidentirana kod NSZ-Filijala Leskovac. Po završetku stručne prakse, polaznici će dobiti odgovarajuće sertifikate, ući u sistem poslovnih preporuka koje razvija EPuS Leskaovac u okviru svoje partnerske i saradničke mreže i biti uključeni u dalje aktivnosti koje EPuS Leskovac realizuje u omladinskom sektoru.

U okviru ove aktivnosti projekta, angažovano je 15 mladih, koji su razvrstani u 11 preduzeća (7 Leskovac, 1 Grdelica, 1 Bojnik, 1 Lebane i 1 Vlasotince).

III predavanje održala je Suzana Stanković-Ilić, dipl. psihološkinja (Gradska uprava za društvene delatnosti – Leskovac).

01 02 04 06 07 Obradjene teme na radionici bile su:

  • O konceptu karijernog razvoja;
  • Strateški okvir Srbije za sprovođenje koncepta karijernog razvoja;
  • Kako krenuti u susret svojoj karijeri;
  • Partnerstva socijalnih aktera u funkciji karijernog vođenja.
  • Kako uskladiti profesionalni i lični razvoj.

 

 

 

 

0811 13 15

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i