+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Okrugli sto “Šansa za mlade, šansa za sve!”, četvrtak, 31.03.2016. u RPKLE

Pozivamo Vas na Okrugli sto “Šansa za mlade, šansa za sve!”, koji će se održati u četvrtak 31.03.2016. godine u velikoj sali Regionalne privredne komore Leskovac, sa početkom u 12h.

Sastanak se organizuje u sklopu projekta “EVO PRILIKE! – Razvoj održivog mehanizma podsticanja i osnaživanja nezaposlenih mladih za ulazak u svet rada i biznisa u Jablaničkom okrugu”, koji zajednički realizuju EPuS Leskovac, KZM Lebane, Vlasotince i Bojnik, NSZ-Filijala Leskovac, Regionalna privredna komora Leskovac i Gradska uprava za društvene delatnosti Leskovac, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta RS.

Uvodničari na događaju koji organizujemo će biti Aleksandar Ostojić, stručni saradnik u Regionalnoj privrednoj komori Leskovac, Slavoljub Stanojević, direktor TŠ “Rade Metalac” Leskovac i Irena Cvetković koordinatorka Kancelarije za mlade u Vlasotincu, a ulogu moderatora će imati Suzana Stanković-Ilić, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Leskovac.

Cilj okruglog stola je da – kroz okupljanje i dijalog osnivača i aktuelnih i potencijalnih članova novoformiranog KLASTERA ZA PREDUZETNIČKU PODRŠKU MLADIMA „AKTIVATOR“ – promoviše mogućnosti koje pruža inoviranje, primena i razvijanje multisektorskih usluga i mehanizama za podsticanje omladinskog preduzetništva.

Fokusirajući se na preduzetnički orijentisane nezaposlene mlade ljude kao ciljnu grupu, usmeravamo se ka korišćenju onog segmenta naših ljudskih resursa koji raspolaže najvećim potencijalom kada je u pitanju kreativnost, energija i spremnost na rizik, ali koji i najviše trpi posledice prirodnog neiskustva, nedovoljno efiksnog i segmentiranog tržišta rada, te nereformisane normativno-pravne regulative.

U situaciji kada se na globalnom tržištu rada odvijaju procesi koji čitave regione demografski prazne, ostavljajući ih bez preduzetničkog i radnog podmlatka, izgradnja globalno konkurentnog lokalnog i regionalnog poslovnog okruženja po meri mladih predstavlja prvi, osnovni i najvažniji zadatak u suočavanju sa ovom vrstom izazova.

Uključujući se u rad KLASTERA ZA PREDUZETNIČKU PODRŠKU MLADIMA „AKTIVATOR“,   delujemo kao faktor ubrzane izgradnje samostvarajućih, održivih, tržišnih struktura na ovom prostoru, struktura koje obezbeđuju da Jablanički region, tj. lokalne jedinice koje ga čine, poštedimo ovakve sudbine, a pre svega da ekonomsku snagu svoje sopstvene sredine ekonomski valorizujemo u skladu sa njenim sveukupnim raspoloživim potencijalom.

AGENDA OKRUGLOG STOLA

 

Regionalna privredna komora Leskovac,  Stojana Ljubića 12,

11.30 – 12.00 Registracija učesnika
12.00  – 12.10 Otvaranje skupa – Srđan Dimitrijević, predsednik EPuS-a Leskovac

12.10 – 12.25 “Preduzetnička aktivnost u Jablaničkom okrugu – stanje, izazovi, potencijali” – Aleksandar Ostojić, stručni saradnik, Regionalna privredna komora Leskovac
12.25 – 12.40 “Razvijanje lokalnog vlasništva nad nacionalnim programima i standardima u oblasti preduzetničkog obrazovanja mladih – Značaj, izazovi i mehanizmi (klaster)” – Slavoljub Stanojević, direktor TŠ “Rade Metalac”
12.40 – 12.55 “Stavovi mladih i privrednika Jablaničkog okruga od značaja za formiranje i funkcionisanje Klastera za preduzetničko aktiviranje mladih” – Irena Cvetković, Koordinatorka KZM Vlasotince
12.55 – 13.10 “Izjava o viziji  i misiji Klastera za preduzetničko aktiviranje mladih u Jablaničkom okrugu” – Dr Jelena Krstić, profesorica preduzetništva u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Leskovac

12.55 – 14.00 Diskusija

14.10 – 14.20 Zaključna razmatranja

MODERATOR  – Suzana Stanković-Ilić, dipl.psih. načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Leskovac

 

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i