+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Počelo prijavljivanje nezaposlenih mladih za jačanje kapaciteta

U sklopu projekta „Svi za mlade, mladi za sve“ za nezaposlenen mlade radnog uzrasta od 15 do 30 godina predviđena je preduzetnička obuka (40 polaznika) i radna praksa (20 polaznika).

Preduzetnička obuka realizovaće se po programu Nacionalne službe zapošljavanja, uz učešće stručnjaka ove službe koji rade u Filijali Leskovac. Program će se sprovesti u okviru 2 paralelna ciklusa od po 10 radionica sa po 20 polaznika, tako da će svaki polaznik dobiti po 20 sati preduzetničke obuke za pokretanje sopstvenog biznisa. Za učešće u programu mogu se prijaviti lica koja se nalaze na evidenciji NSZ – Filijala Leskovac.Na kraju kursa, svaki polaznik dobiće sertifikat o završenoj obuci, koji će predstavljati osnov za praćenje napretka polaznika i pružanje dalje podrške u razvijanju preduzetničkih aktivnosti.Programom će boto obuhvaćena lica iz svih lokalnih samouprava sa područja Jablaničkog okruga, a putni troškovi polaznicima će biti nadoknađeni u visini autobuske karte.
U delu projeknih aktivnosti koje se odnose na radnu praksu, ovaj vid unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih mladih radnog uzrasta od 15 do 30 godina realizovaće se u saradnji sa lokalnim preduzetnicima, uključujući i mentorsku podršku za polaznike kursa. Radna obuka podrazumeva osposobljavanje polaznika kroz njegovo neposredno učešće u radnom procesu kod poslodavca koji je zainteresovan da na ovaj način izgrađuje neophodnu kadrovsku osnovu. Svaki polaznik će na ovaj način ostvariti 198 sati radne obuke (33 radna dana po 6 sati obuke) uz odgovarajuću mentorsku podršku i šansu da, pored odgovarajućih radnih veština, izgradi i sopstvenu poziciju u daljim poslovnim planovima poslodavca. Pored ovog vida osposobljavanja, svaki od polaznika dobiće po 6 sati obuke o opštim pitanjima sopstvenog pozicioniranja na tržištu radnih usluga, kao i sertifikat o završenom kursu. Kao i u slučaju preduzetničke obuke, i ovaj segment projektnih aktivnosti realizovaće se uz učešće polaznika i poslodavaca iz svih lokalnih samouprava sa područja Jablaničkog okruga.
PRIJAVLJIVANJE JE MOGUĆE DO 28.11.2014. u 23.59 U KANCELARIJAMA ZA MLADE U LESKOVCU, BOJNIKU I LEBANU, NACIONALNOJ SLUŽBI ZA ZAPOŠLJAVANJE, KANCELARIJI EPuS – LESKOVAC (Vojvode Mišića 2) ILI POPUNJAVANJEM ON – LINE FORMULARA <<>>
Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i