+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Pozivno pismo za panel diskusiju POBEDITI NEZAPOSLENOST MLADIH U LESKOVCU, 15.04.2013.

Poštovani/a,

Organizacije-članice multisektorske grupe na čelu sa nestranačkom, neprofitnom i nevladinom organizacijom EPuS – Leskovac pozivaju Vas na Panel diskusiju pod nazivom „POBEDITI NEZAPOSLENOST MLADIH U LESKOVCU“.
Ovaj javni dijalog – prvi ove vrste koji se održava u Leskovcu i prvi koji se fokusira na nezaposlene mlade ljude kao na posebnu interesnu grupu – organizujemo u sklopu realizacije projekta „Ekvilibrijum – poboljšanje položaja nezaposlenih mladih ljudi u Leskovcu“, podržanom od strane Fondacije za otvoreno društvo.
Inicirajući ovu diskusiju, ubeđeni smo da nema većeg izazova za ovu generaciju Leskovčana – od izazova obezbeđivanja delotvorne lokalne javne podrške mladima za njihovo uspešno pozicioniranje na tržištu rada. Pozivajući Vas da svojim prisustvom i učešćem podržite mladost Leskovca, upravo želimo da kažemo da je izostanak javnog dijaloga proteklih godina i decenija predstavljao jedan od glavnih uzroka što smo danas suočeni sa činjenicom: da ovaj grad svaki dan napušta u proseku po 3,8 njegovih stanovnika; da je društveni proizvod po stanovniku u Leskovcu za 52% manji od prosečno ostvarenog u Srbiji; da mladi čine 15% lokalne populacije, a 40% lokalne zaposlenosti; da je stopa nezaposlenosti mladih u Srbiji 3 puta veća nego u EU – 27, a u samom Leskovcu – 1,4 puta veća nego u Srbiji! Očekujući Vaše prisustvo i učešće na ovom skupu, želimo da se zajedno pozabavimo: praktičnim rešenjima, a ne proklamacijama; našim šansama, a ne problemima; našim izazovima, a ne žalopojkama; zajedničkim vrednostima, a ne bilo čijim moćima.
Svoje viđenje načina na koji će Leskovac pobediti nezaposlenost mladih predstaviće: dr Jovan Stepanović, dekan Tehnološkog fakulteta Leskovac, dr Žika Stojanović, direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, mr Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore Leskovac, Jovica Marinković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Leskovac, predstavnik Grada Leskovca i Srđan Dimitrujević, predsednik EPuS – Leskovac.
Panel diskusija će biti održana u ponedeljak, 15.04.2013. godine, sa početkom od 18h, u amfiteatru Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, ul. Vlade Jovanovića.

EPuS Leskovac

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i