+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Predavanje: Odgovor Leskovca na izazov zapošljavanja mladih, 30.05.2013.

EPuS – Leskovac Vas poziva na predavanje na temu „Odgovor Leskovca na izazov zapošljavanja mladih“. 

Na predavanju će biti reči o konkretnim rešenjima za zapošljavanje 2.000 mladih u narednih godinu dana i merama za trajno unapređenje zapošljavanja mladih. Predavanje se realizuje u okviru projekta „EKVILIBRIJUM – Poboljšanje položaja mladih nezapošljenih ljudi u Leskovcu“, koji je podržala Fondacija za otvorene društvo.

– Četvrtak, 30.05.2013. god. od 19.00 časova

– Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju

– Uvodničari:  Srdjan Dimitrijević, predsednik EPuS – Leskovac

                        Bratimir Nešić, potpredsednik EPuS – Leskovac

Pozivamo Vas da prodiskutujemo odgovore na gorući izazov sadašnjosti i budućnosti Leskovca, a to je: položaj naših mladih u svetu rada.

Hajde da svoje strepnje, strahove, nade, želje, brige, nezadovoljstva, ogorčenja, besove i sve ono što nosimo u sebi kao osećaj povezanosti sa situacijom u kojoj se danas nalaze mladi Leskovca, pretočimo u zajednički čin podrške oslobađanju njihovih ogromnih radnih potencijala.

Hajde da zajedno poboljšamo konkretne predloge koje smo u vezi s tim nedavno uputili donosiocima odluka u Leskovcu i Srbiji, zalažući se za održiva rešenja koja mladima omogućuju da izađu iz višedecenijskog sistema pokroviteljskog zapošljavanja, tj. da budu uspešni u konkurenciji, a ne u protekciji.  

Hajde da se dogovorimo kako ćemo i kojih ćemo prvih 2.000 mladih ljudi, od 9.000 onih koji su trenutno bez posla u Leskovcu, podržati: osnivajući Fond za unapređenje zapošljavanja mladih; organizujući omladinsko tržište rada; obezbeđujući funkcionisanje vaučerskog sistema podrške;  osnivajući „juniorske organizacije“ u sektoru socijalne i kreativne ekonomije, …

Hajde da iskoristimo dobru evropsku praksu u korist sudbine mladih na ovim prostorima, imajući na umu da je sudbina nezaposlenih mladih Leskovca upravo ono što nas povezuje: i kao roditelje, i kao sugrađane, i kao članove političkih stranaka, i kao stranački nezainteresovane ljude, i kao poziciju, i kao opoziciju, i kao preduzetnike, i kao zaposlene, i kao penzionere, i kao članove civilnog društva.

Hajde da se podsetimo da je Leskovac podizao konkurentnost Evrope školujući svoje mlade da bi gradili fabrike u Leskovcu, a ne prali sudove po svetu.

                                                                                                         EpuS Leskovac

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i