+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Predstavljen program preduzetničkog zapošljavanja mladima u Lebanu

U sredu, 02.08.2017. godine, u organizaciji EPuS-a Leskovac i NSZ – filijala u Leskovcu, u Job Club-u u Lebanu, održana je prva info-sesija o programu „ZAKORAČI KA SVOM BIZNISU, IZGRADI SVOJU KARIJERU“. Ovaj program deo je projekta „BUDI DRUGAČIJI 2“ – Potvrđivanje skalabilnosti modela «Aktivator» kroz izgradnju implementacionih kapaciteta u skladu sa zahtevima povećanog broja korisnika iz Jablaničkog okruga“, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i ekspertsku podršku Tima za socijalno uključivanje i suzbijanje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Svrha ovog sastanka bila je da se preduzetnički orijentisani mladi ljudi iz Lebana, Medveđe i Bojnika neposredno informišu o mogućnostima koje pruža inovativni Program preduzetničke obuke i stručne prakse „ZAKORAČI KA SVOM BIZNISU, IZGRADI SVOJU KARIJERU“, kao i da dobiju uvid u koristi od uključivanja u ovaj Program, a pre svega da se podstaknu na učešće, javno pozovu i evidentiraju svi zainteresovani. Ovaj program sastoji se od preduzetničke obuke, stručne prakse i mentorske podrške.

Info-sesiju organizovali su NSZ-Filijala Leskovac i Evropski pokret u Srbiji-Leskovac, kao akteri višegodišnjeg regionalnog multisektorskog partnerstva na osmišljavanju, razvoju i implementaciji inovativnog modela preduzetničkog zapošljavanja mladih „Aktivator“. O programu su govorili Dejan Stanković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala u Leskovcu i Srđan Dimitrijević, predsednik EPuS-a Leskovac.

Iznenađujuće puno mladih (za ovaj vreli dan) imalo je priliku da se informiše o programu, ali i da postavi pitanja o svemu što ih je interesovalo. Opšti utisak sa ovog sastanka bio je da su mladi sa ovog područja veoma zainteresovani da izgrade svoje kapacitete za zapošljavanje i tako poboljšaju svoje šanse na tržištu rada.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i