+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

PROGRAM JAČANJA ZELENE SVESTI

Program jačanja zelene (ekološke) svesti razvijen je u okviru projekta „ZELENO-PLAVA SRBIJA“ koji, kao vodeći partner, realizuje JVP „ SRBIJAVODE “ u partnerstvu sa JP „ SRBIJAŠUME “ , ŠUMARSKIM FAKULTETOM UNIVERZITETA U BEOGRADU i udruženjem građana „ EPuS-LESKOVAC “.
U skladu sa ulogama i obavezama partnera, utvrđenim u Akcionom planu za realizaciju Projekta, ovaj edukativni program za mlade kreirao je i realizovao stručni tim EPuS-a Leskovac u periodu april-jun 2023. godine.
Tokom izrade Programa korišćeni su rezultati naučnih istraživanja o stanju ekološke svesti u Srbiji, zatim relevantne informacije o stanju i aktuelnim trendovina u oblasti zaštite životne sredine u zemlji i svetu, kao i preporuke nacionalnih, EU i gobalnih autoriteta za unapređenje ekološkog obrazovanja, podizanje ekološke svesti i razvijanje ekološke kulture, uključujući dostupna ekološko-obrazovna rešenja i primere dobre prakse.
Program jačanja zelene svesti je namenjen učenicima srednjih škola (360) iz Jablaničkog, Pčinjskog i Nišavskog Okruga, zainteresovanim da unaprede svoje ekološke kompetencije kroz pohađanje radionice iz ciklusa edukativnih radionica (18) izvedenih pod zajedničkim nazivom „ZELENO JE COOL!“ u okviru projektne aktivnosti „Izgradnja zelene svesti“.
Kao celina međusobno povezanih, ekološko-obrazovnih aktivnosti, dizajniranih i organizovanih za postizanje unapred određenih ciljeva učenja, te utemeljenih na vrednostima održive zajednice i usmerenih ka formiranju i razvoju ekološke kulture, ovaj Program omogućuje edukatorima u formalnom i neformalnom obrazovanju da se upoznaju i koriste jedno od praktičnih rešenja u primeni Paradigme ekologizacije vaspitanja i obrazovanja tokom procesa izgradnje kompetencija mladih za održivi razvoj.

Kompletni dokument možete preuzeti ovde.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i