+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Program „Zakorači ka svom biznisu, izgradi svoju karijeru!“ predstavljen i u Leskovcu

U petak, 11. avgusta 2017. godine, u velikoj sali PKS Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, mladima Leskovca predstavljen je program ZAKORAČI KA SVOM BIZNISU, IZGRADI SVOJU KARIJERU! Time je otpočeo treći ciklus ovog programa koji je deo projekta „BUDI DRUGAČIJI 2“ – Potvrđivanje skalabilnosti modela «Aktivator» kroz izgradnju implementacionih kapaciteta u skladu sa zahtevima povećanog broja korisnika iz Jablaničkog okruga“.

Iznenađujuće veliki broj mladih nezaposlenih ljudi došao je ovog vrelog dana da se informiše o mogućnostima koje im ovaj program nudi. Nakon prezentacije, zainteresovanima  je omogućeno da se prijave za preduzetničku obuku, stručnu praksu i mentorsku podršku. Ovaj program pokazao se kao delotvoran u prethodna dva ciklusa, jer je rezultirao time da je oko 40% polaznika otpočelo svoj biznis ili se zaposlilo. Pristup preduzetničkog zapošljavanja mladih sada je na pragu nove verifikacije.

Ovaj projekat realizuje se uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i ekspertsku podršku Tima za socijalno uključivanje i suzbijanje siromaštva Vlade Republike Srbije. Sam poduhvat se realizuje u sklopu projekta „Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih” („Inicijativa za zapošljavanje mladih“) koji realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Info-sesiju o programu  organizovali su Evropski pokret u Srbiji-Leskovac i NSZ-Filijala Leskovac, kao akteri višegodišnjeg regionalnog multisektorskog partnerstva na osmišljavanju, razvoju i implementaciji inovativnog modela preduzetničkog zapošljavanja mladih „Aktivator“.

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i