+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Projekat EVO PRILIKE! kreće sa realizacijom 20.08.2015.

Ministarstvo omladine i sporta objavilo je rezultate javnog konkursa za finansiranje projekata i programa za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade. (http://www.mos.gov.rs/vesti/aktivnosti/rezultati-javnog-konkursa-za-finansiranje-programa-i-projekata-za-sprovodjenje-ciljeva-nacionalne-strategije-za-mlade-3/ )
Na listi od 219 organizacija i njihovih predloga, projekat EPuS-a Leskovac pod nazivom „EVO PRILIKE! – Razvoj održivog mehanizma podsticanja i osnaživanja nezaposlenih mladih za ulazak i napredovanje u setu rada i biznisa u Jablaničkom okrugu“ zauzeo je 15 mesto i biće finansijski podržan od strane MOS-a.
Nosilac projekta je EPuS Leskovac, a partneri na projektu su KZM Vlasotince, Lebane i Bojnik, Gradska uprava za društvene delatnosti Leskovac, NSZ-Filijala Leskovaci Regionalna privredna komora Leskovac.
Realizacija ovog projekta predstavljaće sjajnu priliku za nadgradnju rezultata postignutih realizacijom prethodnih EPuS-ovih projekata („EKVILIBRIJUM“, „SVI ZA MLADE, MLADI ZA SVE!), a pe svega za 85 novih, preduzetnički orijentisanih nezaposlenih mladih ljudi sa ovog područja, da steknu neophodna znanja, veštine i iskustvo za uspešno pozicioniranje u svetu rada i biznisa.
Pored afirmisanih stručnjaka i preduzetnika-praktičara, u tome će im pomoći i 20 selektovanih i vrhunski obučenih mentora, koji će ujedno predstavljati okosnicu daljeg razvoja mentorstva na ovim prostorima.
Uobičajeni problem koji se postavlja na kraju svakog projekta „Šta posle?“, biće razrašen tako što će tokom realizacije projekta biti uspostavljen klasterski mehanizam – prvi u zemlji te vrste – koji će omogućiti da se neformalne obrazovno-savetodavne usluge nezaposlenim mladim ljudima sa preduzetničkim potencijalom – razvijaju u kontinuitetu.
Sa Ministarstvom je usaglašeno da se sa realizacijom projekta krene 20.08.2015 i da ista traje do 20.03.2016. godine.
Do početka realizacije projekta svi zainteresovani mogu se detaljnije informisati o projektu posredstvom ovog sajta, uz napomenu da će prijavljivanje za učešće u projektu biti moguće tek nakon zvaničnog početka realizacije projekta, kada će uslediti i javni poziv.
Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i