+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

PROMOCIJA BIZNIS MENTORA I MLADIH PREDUZETNIKA “ZAJEDNIČKI DO USPEHA”, petak 15.01.2016.

U ime EPuS-a Leskovac kao nosioca projekta „EVO PRILIKE“ i Kancelarija za mlade u Lebanu, Bojniku i Vlasotincu, Regionalne privredne komore Leskovac, Gradske uprave za društvene delatnosti Leskovac i NSZ-Filijala Leskovac, kao projektnih partnera, pozivamo Vas da prisustvujete promociji biznis mentora i mladih preduzetnika, koja će se održati u petak, 15.01.2016. godine u velikoj sali Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac (preko puta OŠ „Svetozar Marković“ Leskovac), sa početkom u 12h.

Okupljajući se jednim ovakvim povodom,  želimo da podržimo one među nama koji jesu mladi, ali su i namerni da stvaraju prilike kad ne nailaze na njih.  I takođe, da podržimo one među nama koji jesu iskusni, ali su i spremni da rade sa mladima kao neko ko zna da neuspeh nije najstrašnija stvar na svetu – već da je najstrašnije ne pokušati.

Za jedan kraj koji je iznedrio „Srpski Mančester“ kao nekadašnje preduzetničko uporište Srbije i Balkana, okupljanje u formi promocije svršenih polaznika mentorskog programa “Podeli svoje znanje sa mladima”, odnosno programa preduzetničke obuke i stručne prakse „Zakorači ka svom biznisu! Izgradi svoju karijeru!“, ima mnogo dublje značenje od uobičajenog u ovakvim prilikama.  Broj i struktura polaznika, njihovo interesovanje, uloženi trud i postignuti napredak, kao i multisektorsko partnerstvo kao referentni okvir ovih dešavanja, sve to govori da ljudi ovoga kraja i danas nose u sebi preduzetnički kod: Da onaj ko želi da bude bolji, treba da se takmiči, a da onaj ko želi da bude najbolji – treba da sarađuje.

Podržavajući mlade koji su prepoznali svoju preduzetničku prilliku i mentore koji im pomažu da je na pravi način iskoriste, mi se legitimišemo ne samo kao preduzetnička zajednica koja ima svoju prošlosti sadašnjost i budućnost, već i kao region koji ima kapacitete da sopstvenu održivost razvija na konkurentnoj osnovi – oslanjajući se dugoročno na podršku koju u tom cilju pruža Nacionalna strategija za mlade i drugi nacionalni strateški dokumenti, kao i njihovi evropski pandani.

Fokusirajući se na nezaposlene mlade sa preduzetničkim potencijalom kao ciljnu grupu, uvažavamo realnost korišćenja onog segmenta sopstvenog humanog kapitala koji raspolaže najvećim potencijalom kada je u pitanju kreativnost, energija i spremnost na rizik, ali koji i najviše trpi posledice prirodnog neiskustva, nedovoljno efikasnog i segmentiranog tržišta rada, te nereformisane normativno-pravne regulative.

U situaciji kada se na globalnom tržištu rada odvijaju procesi koji čitave regione demografski prazne, ostavljajući ih bez preduzetničkog i radnog podmlatka, izgradnja globalno konkurentnog lokalnog i regionalnog poslovnog okruženja po meri mladih predstavlja prvi, osnovni i najvažniji zadatak u suočavanju sa ovom vrstom izazova.

A G E N D A

1130 – 1200       Registracija učesnika

1200  – 1205     Otvaranje skupa – Srđan Dimitrijević, predsednik EPuS-a Leskovac

 1205 – 1215    Pozdravna reč – predstavnik MOS-a

 1215 – 1220   Pozdravna reč – mr Goran Jović, Predsednik Regionalne privredne komore Leskovac

 1225 – 1230     Pozdravna reč – Suzana Stanković Ilić, Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Leskovac

1230  – 1235   Pozdravna reč – Dejan Stanković, Direktor NSZ-Filijala Leskovac            

1235 – 1245    “Oni su ponos naše preduzetničke zajednice” – Milan Kitanović, Omladinski forum EPuS-a Leskovac

1245 – 1300   Uručivanje sertifikata – dr Danka Milojković, Kuća klastera, Niš

MODERATOR  – Suzana Dimitrijević, Generalni sekretar EPuS-a Leskovac

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i