+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Sednica RG za Poglavlje 22: Upravljanje kohezionom politikom

Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 22 Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata, održala je danas sednicu posvećenu razmatranju potencijalnog modela za upravljanje kohezionom politikom u Srbiji.
Od kvaliteta upravljanja kohezionom politikom zavisiće kapacitet Srbije da iskoristi fondove koji će joj biti dostupni nakon pristupanja, zbog čega je potrebno da se što pre definiše model za upravljanje ovom politikom i da se započne proces uspostavljanja institucionalnog okvira, zaključak je učesnika skupa.
Na sednici je predstavljena analiza politike „Institucionalni modeli upravljanja kohezionom politikom – Predlog modela za Srbiju,“ autora Ognjena Mirića i Ivana Kneževića iz Istraživačkog foruma Evropski pokret u Srbiji. Svrha ove analize je da utvrdi principe i optimalni model institucionalnog okvira za upravljanje ESI fondovima, koji je primenjiv u slučaju Republike Srbije.

Pored članova Radne grupe i autora istraživanja, skupu su se obratili i Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU, Ana Ilić, zamenica direktora Kancelarije za evropske integracije, koordinatorka za fondove EU i Matija Derk, nezavisni ekspert iz Hrvatske u oblasti regionalnog razvoja i EU fondova.

Radnom grupom Nacionalnog konventa o EU za Poglavlje 22 koordinira Evropski pokret u Srbiji.

000 001 002 003 004

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i