+381 69 1291 494

epusles@gmail.com

Sporazumom potvrđeno partnerstvo za budućnost!

U Leskovcu je, 23. avgusta 2017. godine, svečano potpisan sporazum od vitalnog značaja za razvoj regiona, između Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, EPuS-a Leskovac i Kuće klastera iz Niša. Sporazum o saradnji je jedan od rezultata „Srpskog dana klastera“ održanog 11. Maja 2017. godine u Nišu, u partnerstvu Ambasade Kraljevine Danske u Beogradu i Kuće klastera, u okviru obeležavanja stogodišnjice diplomatskih odnosa Danske i Srbije.

Pored potvrđenog dogovora o planovima, programima i aktivnostima radi pokretanja zajedničkih poslovno razvojnih inicijativa i poduhvata, jedan od najvažnijih ciljeva obuhvaćenih sporazumom jeste svakako uspostavljanje, razvoj i rast Trening centra za razvoj omladinskog preduzetništva i klastera, kroz stvaranje osnovnih uslova, razvoj i implementaciju programa obuka i mentoringa za potrebe Srbije i regiona Balkana i Crnog  mora.

Trening centar za razvoj omladinskog preduzetništva i klastera je prvi obrazovno razvojni instrument ovog tipa u zemlji i regionu, a iniciran je na osnovu analize klasterskih organizacija Kuće klastera u zemlji i regionu Balkana i Crnog mora u periodu od 2013-2017. godine i rezultata Modela održivog preduzetničkog zapošljavanja mladih „Aktivator“, pod koordinacijom EPuS-a Leskovac u periodu od 2013-2017. godine.

 

Podelite objavu:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Pretraga:

Kategorije:

Zeleno je cool
Zanimljivosti
Projekti
Pitali
Novosti
Naslovna

Izdvajamo:

Možda vas zanima i